Cafe Mono, Oslo 2010

  • Per Biørn Amundsen, gitar (til høyre i bildet) – Rolf Bakken, trommer – Carl Delingsrud, gitar (til venstre) – Ole Randers-Pehrson, keyboards – Bjørn Rølla, bass – Paul Værlien, vokal
  • Sangen «Lost Victories»: Delingsrud, musikk – Værlien, tekst

Publikummere gjorde videoopptak av en rekke sanger da Babij Jar ga en gjenforeningskonsert på Cafe Mono i Oslo 16. desember 2010. På tre av sangene er det i etterkant lagt på lyd i bedre kvalitet fra et annet opptak av samme konsert. Bilde og lyd er ikke alltid helt synkront, og videokvaliteten bærer preg av kopiering, men lyden er svært god, og gir et rimelig inntrykk av hvordan bandet lød på denne tiden.

Her er først det originale lydopptaket av de tre framførelsene som en spilleliste fra Soundcloud. De kan lastes ned i CD-masterkvalitet og lagres på egen maskin ved å klikke på download-symbolet i Soundcloudspilleren:

 

 

Den første sangen heter «Lost Victories», og ble skrevet til, og fremført på, Babij Jars siste konsert som aktivt band, lille julaften 1989, på Rockefeller i Oslo. Sangen ble senere innspilt som tittelsporet til Værliens soloalbum fra 1994, og ble tatt fram igjen og omarrangert for denne konserten i 2010. Musikk er ved Delingsrud og tekst ved Værlien.

 

 

Den andre sangen er en coverversjon av Johnny Kidd & the Pirates«Shakin’ All Over» fra 1960. Babij Jar spilte også en versjon av denne sangen i 1982, som kan høres på opptaket fra Oslo Rockeklubb på denne siden.

 

 

Den tredje sangen er John Lennons «Cold Turkey», opprinnelig utgitt i 1969 med Plastic Ono Band. Dette er en sang Babij Jar spilte ofte, og den er også med i videoen fra Club Casba i 1986, som kan ses på denne siden.

Fun fact: Den gangen Babij Jar delte scene med det datidige svenske rockflaggskipet Imperiet på Vikateateret i Oslo, muligens i -84, som vanlig med Cold Turkey på repertoaret, kunne man fra scenen observere en sterkt fascinert Thåström, frontfigur i Imperiet, ute blant publikum.

Da Imperiet sent på høsten -85 slapp sitt livealbum 2:a augusti 1985, var Cold Turkey med på plata, i et arrangement påfallende likt Babij Jars, særlig når man tar enkelte særskilte detaljer – som ikke fins på originalen – i betraktning. Noen har også hevdet at Thåtröms scenepersona for ettertiden tok varig inntrykk av Værliens, men det kan ikke Babij Jar gå god for.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cropped-babij-logo-23.png

Reklame