- Per Biørn Amundsen: gitar, kor – Rolf Bakken: trommer, kor – Carl Ivar Delingsrud: musikk, gitar (solo), kor – Ole Einar Olsen: tekst, musikk, bass, kor – Paul Værlien: vokal, tekst, kor
- Jon Rognlien: kor
- Innspilt i Arne Bendiksen A/S Studio, Oslo. Tekniker: Rolf Kjernet
- Utgitt på 3-spors EP av Zado Records 1980 (Z 002)
Tekst og musikk til versene ble skrevet av bassist Ole Einar Olsen, med noen tekstbidrag fra Værlien. Versriffet er et åpenbart nikk til Paul Kantner/Jefferson Airplane, som tilsynelatende bruker disse to akkordene som basis for de fleste av sine låter. Musikken til refrenget og mellomspillet er ved Delingsrud, mens Olsens tekstlinje «sha-la-la-la, baby» er en referanse til Lou Reeds «Street Hassle» I refrenget klatrer sologitaren trinn for trinn opp skalaen, en idé lånt fra «Needle In The Camel’s Eye» fra Eno-albumet Here Come The Warm Jets.
Hele bandet, samt Zado-representant Jon Rognlien, er med på vokalvampen i de siste 90 sekundene av innspillingen. Bendiksen-tekniker Rolf Kjernet bidro – etter egen idé – med ekte manuell old school tape-flanging på refrengene, en arbeidskrevende prosess som det er de færreste forunt å ha vært vitne til, men som Kjernet utførte med øvet presisjon.
«From Here To Eternity» er for øvrig en roman og en film fra tidlig 1950-tall, men ca. 1980 sendte NRK en TV-versjon av samme historie i form av en miniserie, blant annet med Natalie Wood i en sentral rolle, og det var denne som ga oppslaget til låta.
From Here to Eternity’ handler om ei soldathore som gleder seg over at krigen er i gang, rett og slett for at det betyr at det blir mer å gjøre/penger å tjene.
Ole Einar Olsen

Fascinasjonen for krig generelt, og for operasjonene ved Østfronten under andre verdenskrig spesielt, var til stede allerede før bandet Babij Jar var en realitet. Fordeler og ulemper ved den tyske Tiger stridsvognen kontra den sovjetrussiske T-34 var et særlig yndet tema for den løpende samtale mellom Olsen og Værlien.
Paul og Ole hadde diskusjoner som gikk i dager, uker og måneder, rundt hvilken tanks som var den beste. Det var ikke akkurat krigsromatikk, men husk på at den på den tiden, 1979-80, så var Sovjet på full fart inn i Afghanistan. Alle hadde jo litt sånn spooky krigsopplegg rundt seg.
Det var Ole som begynte å flørte med den krigsgreia, det var han som skrev ’From Here to Eternity’ og ’Fall Blau’ (senere utviklet til låta ’Gazing at Asia’) og Carl fulgte opp med Babij Jar-låta. Vi hadde jo dilla på krigen, vi satt der med byggesett og så på De Ukjentes Krig på tv, og sånn.
– Paul Værlien
For ordens skyld skal det bemerkes at boka, filmen og TV-serien «From Here To Eternity» utspiller seg blant amerikanske styrker stasjonert på Hawaii i tiden som leder fram mot det japanske angrepet på Pearl Harbor.