De Reszke (kassett 1982)

  • Per Biørn Amundsen, gitar – Rolf Bakken, trommer – Carl Delingsrud, gitar – Ole Einar Olsen, bass – Paul Værlien, vokal
  • Audun Strype, Innspilling, miksing, mastring og live lyd
  • Innspilt live 1981, Oslo Rockeklubb, Venstres hus
  • Utgitt på kassetten Hits 16 (De Reszke/Mind Expanding Records)
Dette bildet er fra den samme -81-konserten som opptakene på DeRezske-kassetten. (Michael Krohn med vinrød genser i første rekke, antagelig mens han var midtveis mellom Kjøtt og Raga.)

DeReszke var en hip platebutikk som holdt til i Dronning Mauds gate, og en av dem som jobbet bak disken, var Harald Fossberg, som hadde overtatt vokalistjobben i Hærverk etter at Værlien fikk sparken på grunn av at han nektet å klippe av seg sitt lange hår.

Helt tidlig på åttitallet var rockmusikkens verden grepet av en kassettboom, og i en kort periode var det hipt å gi ut kassetter. Kassetten var dessuten mulig å produsere og distribuere enkelt og billig, og sånn sett vel egnet for uavhengige artister og hjemmeproduksjoner.

DeReszke ville gi ut en kassett på egen etikett – det er mulig man så for seg at det etterhvert skulle bli en serie, men om det noensinne kom mer enn denne ene, er tvilsomt. 

Det kan se ut til at det er Audun Strype som har vært leverandør av spor til utgivelsen. Strype hadde i alle fall for vane å gjøre opptak av Babij Jars konserter, og antagelig gjorde han også opptak av de andre artistene han var involvert med i perioden.

De to Babij Jar-opptakene som er på DeReszke-kasetten, er liveopptak fra en konsert på Oslo Rockeklubb i 1981. Den første sangen er «Derrick» den tidligste innspillingen av låta som skulle ende opp som «Axetime, Swordtime» på 1986-albumet Stalingrad.

rockeklubben plakat
Plakat, antakelig for samme konsert som opptaket stammer fra.

Den andre er en av Babij Jars oftest spilte numre, en utagerende versjon av en jam som bygger på The Velvet Undergrounds «Sister Ray», her i en relativt kortfattet utgave på knappe ti minutter. 

Dereszke
Omslaget til DeReszke samlekassetten 1982.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cropped-babij-logo-23.png

Reklame